دسترسی معلولان به ورزشگاهها باید آسانتر شود
معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم ورزشی گفت: محدودیتهایی که برای حضور افراد با کمتوانی ذهنی و جسمی جهت حضور در باشگاههای ورزشی وجود دارد را باید کاهش دهیم....
وی درباره میزان فعالیت بدنی این افراد گفت: طبق نرخ سازمان بهداشت جهانی، در سطح بین الملل حداقل ۴۰ درصد افراد با نیازهای ویژه از افراد عادی یک جامعه، کمتر فعالیت میکنند و این آمار در کشور ما، حتی پایینتر نیز هست و بسیاری از آنها، فعالیت بدنی کافی و مناسبی ندارند. محدودیتهایی که برای حضور افراد با کمتوانی ذهنی و جسمی جهت حضور در باشگاههای ورزشی وجود دارد را باید کاهش دهیم و اماکن و فضاهای ورزشی گوناگون طوری ساخته شود که امکان استفاده از ورزشگاهها برای این گروه از جامعه نیز بیشتر میسر شود.
کاشی با بیان اینکه امکان دسترسی به سالنها و باشگاه های اختصاصی برای افراد با نیازهای ویژه در تمامی شهرها و محلههای کشور وجود ندارد، گفت: میبایست امکان حضور این افراد را در باشگاههای ورزشی عمومی فراهم کنیم. در کشور ما نیز میتوان از الگوی سیستم آموزش فراگیر استفاده کرد که در برخی کشورهای دنیا در حال استفاده و ترویج است. در این سیستم، افراد کمتوان در مدارس و باشگاههای ورزشی در کنار افراد عادی جامعه، مشغول به تحصیل و یا فراگیری مهارتهای ورزشی، میشوند، بنابراین از منزوی شدن و گوشهگیری آنها، جلوگیری خواهد شد.
وی در پایان افزود: پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی آمادگی دارد تا به عنوان مشاور علمی وزارت آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی کشور، سازمان آموزش و پرورش استثنایی، وزارت ورزش و جوانان و فدراسیونهای ورزشی در توسعه آموزش فراگیر در ورزش سیاستگزاری و ارایه خدمت نماید.